Hoppa till innehåll

3-i-1-system – effektiv ångdistribution, processverifiering och ventilering i en och samma enhet

Halton Vita VDU-750 säkerställer biodekontaminering tack vare sin effektiva H2O2 ångproduktion, dess fullständiga kapacitet genom hela H2O2 processen kan dekonteminera ett utrymme upp till 750 m3. Processen övervakas noggrant och verifieras med sin integrerade H2O2 sensorteknologi.

Ventileringsprocessen sker genom en integrerad katalysator tar bort resterande väteperoxid och lämnar utrymmet rent, säkert och redo för omedelbar användning.

Halton Vita VDU-750 är resultatet av ett samarbete mellan Halton Oy och Cleamix Oy, ledaren inom dekontamineringsprocessen.

De typiska utmaningarna

Dekontaminering av ett utrymme innebär flera huvudsakliga utmaningar. Det handlar bland annat om att nå svåråtkomliga områden och att hantera dekontamineringsmetodernas kompatibilitet med olika material för att undvika skador. Dekontamineringsmetoder bör vara effektiva, men säkra, för dem som använder utrymmet. Miljöfaktorer så som fukt och ventilation, tillsammans med att säkerställa personalens säkerhet och förhindra korskontaminering är avgörande. Överensstämmelse med regulatoriska standarder och korrekt dokumentation är avgörande för ansvar.

Har du en utmaning som kräver en lösning?  Kontakta oss. Låt oss se om vi har en färdig lösning för just dig eller om vi kan skapa en tillsammans.

Varför välja Halton?

Halton Vita VDU-750 använder effektiv luftcirkulation för applicering av väteperoxidgas, vilket gör att koncentrationen snabbt kan höjas och bibehållas på önskad nivå för hela rummet och sedan snabbt återgå till arbetstillstånd.

Konkurrensfördelar

  • En enhet med hög kapacitet kan dekontaminera stora utrymmen effektivt tack vare högt luftflöde, väl utformad luftfördelning och koncentrationsövervakning.
  • Dekontamineringsprocesstiden är kort på grund av hög förångningskapacitet och integrerad katalysator.
  • Hög användarsäkerhet med fjärrstyrning och hög användarvänlighet med programmerbar dekontamineringsprocess.

3-in-1-process

Halton Vita VDU-750 använder fördefinierade saneringsprogram för olika typer av områden. I det första steget av processen dras luft genom filter på båda sidor av enheten och vH2O2 distribueras genom den justerbara diffusorn i toppen av enheten.

Halton Vita VDU-750 är utrustad med en inbyggd sensor och möjliggör upp till fyra externa sensorer, vilket möjliggör verifiering av fullständig väteperoxidfördelning i hela utrymmet.  När nivån av vH2O2 i luften når ett visst tröskelvärde under en viss tid utlöses ventileringsfasen. Luften som dras in och strömmar sedan genom en katalysator vilket förkortar den totala dekontamineringsprocessen.

Effektivt och säkert

Halton Vita VDU-750 kan förstöra även de mest resistenta mikroorganismerna, såsom bakteriesporer. Även vid rumstemperatur och låga koncentrationer säkerställer systemet en noggrann dekontaminering. Dess automatiserade drift eliminerar risken för mänskliga fel vilket ger konsekventa och tillförlitliga resultat. Dessutom är systemet materialvänligt och säkert för även de mest känsliga materialen, detta inklusive elektronik. För att ytterligare förbättra effektiviteten finns också en valideringstjänst tillgänglig för att optimera saneringsprocessen.

Lätt att använda och automatiserad

Enheten är lätt att använda, med ett helautomatiskt system som säkerställer en sömlös drift. Det ger möjlighet till skräddarsydda integrationer med fastighetsautomation, produktionsmaskiner och andra system. Dessutom samlar den in data för dokumentations- och verifieringsändamål vilket förbättrar transparens och tillförlitlighet.

Enheten kan enkelt styras via en pekskärm på enheten eller fjärrstyras via surfplatta.

*Dokumentation enligt CFR 21 del 11

Besparingar

Enheten erbjuder betydande kostnadsfördelar genom att minska driftskostnaderna och potentiellt eliminera behovet av outsourcing vilket leder till betydande besparingar. Dessutom sparar det tid eftersom utrymmet blir klart för användning direkt efter processcykeln är klar vilket minimerar stilleståndstiden och ökar produktiviteten.

Validerad

Halton Vita VDU-750 har validerats i en rad kritiska miljöer vilket bevisar dess effektivitet och mångsidighet. Den har bland annat testats på HUS Meilahti sjukhuset i Helsingfors på operationssalar, isoleringsrum och patientrum. Den har också validerats i BSL-3-laboratoriet vid institutionen för virologi på Helsingfors universitet, samt visat sin effektivitet i lokaler för livsmedelsproduktion, vilket säkerställer säker och ren luft i livsmedelsbearbetningsmiljöer.

Broschyr

Halton Vita VDU-750 | Lösning för dekontaminering

Download

Kontakta oss!

Vårt team ser fram emot att höra från dig. Ring oss, skicka ett e-postmeddelande eller fyll i formuläret. Vi kommer snart att kontakta dig.

Be om ett prisförslag eller ställ dina frågor till vår specialist. Vi finns här för dig.

Kontaktformulär

  • Hidden
  • Max filstorlek: 64 MB.